Børnefødselsdag – inspiration til lege

28 januar 2020 Silje Hansen
Børnefødselsdag - inspiration til lege

Når det kommer til at fejre børnefødselsdage, så mærker mange for alvor, hvordan fantasien kommer på overarbejde. De fleste forældre vil nemlig gerne være med til at give deres barn den bedste dag – og det inkluderer ofte også en børnefødselsdag, hvor børnehaven eller klassen kommer på besøg. 

Der er dog ingen grund til at stresse over, hvordan du kan aktivere en god håndfuld børn, når fødselsdagen nærmer sig. Herunder kan du nemlig finde forskellige idéer til, hvilke lege der kan sættes i gang til fødselsdagen, så du også får aktiveret børnene. 

Den klassiske skattejagt 

En af de helt gode klassikere er skattejagt. Det er en glimrende måde, børnene kan aktiveres på samtidig med at de brænder en masse energi af. Lav jeres eget skattekort, og gem skatten godt væk ude i haven eller legeplads, og lad dem arbejde sammen om at komme tættere og tættere på skatten. 

Memory kort i haven 

Dette kender ud måske også som huskespil, hvor man skal vende to ens kort for at få et point. Gør nu det at du fordeler kort ud i haven, og lad så børnene finde de par, som hører sammen. Man kan med fordel også dele børnene op i hold, så de skal gøre det sammen. 

Blindsmagning

En god gammeldags blindsmagning er altid noget, som de fleste børn synes er et hit. Og særligt spændingen omkring, hvad man skal smage som det næste. Alt efter hvor mange der er med til fødselsdagen, så kan det også være en holdopgave, hvor det går på tur, hvem der skal smage på maden. 

Hvis du godt kunne bruge mere inspiration til lege til børnefødselsdag, så er det også muligt. Der findes nemlig et hav af lege, som man kan sætte i gang både inde og ude, alt efter hvordan vejret er, og hvor meget plads man har. 

Flere Nyheder