Få hjælp af en advokat til at dele boet

31 oktober 2016 Emilie Jacobsen

Der er meget at tænke på, når der er en person, der står en nær, der dør. Det kan derfor være rart at have en professionel til at hjælpe med at dele boet. Det kan for eksempel være en advokat. Advokaten kan stå for alt det praktiske og kan samtidig holde en professionel distance til sagen. Det kan også gøre, at der ikke senere opstår uenighed om, hvordan arven blev fordelt. Det kan der ellers hurtigt gøre. 

Hvis du leder efter en billig bobestyrer, kan du for eksempel kontakte Hviid Advokater. De har stor erfaring med at hjælpe pårørende med at få skiftet boet. Bobestyrer pris kan virke høj for nogle, men der er mange fordele i forhold til at gøre det selv. Det er derfor en rigtig god løsning, som man vil få meget ud af. 

Når en person dør, kan man vælge mellem et privat boskifte, at finde en bobestyrer eller at sidde i uskiftet bo. Det sidste vil typisk være tilfældet, hvis den afdøde har en ægtefælle, der skal blive boende i huset. Det er dog vigtigt at huske, at alle den afdødes konti bliver lukket, indtil man har været i skifteretten. Det gælder også fælleskonti med ægtefæller. Man kan derfor ikke tage penge til at betale regninger eller til almindelige indkøb.  

Både et privat boskifte og et boskifte, hvor du finder en bobestyrer, kan varetages af en advokat. Ved et privat boskifte har du mulighed for at vælge, hvilken advokat der skal stå for det. Det kan være Hviid Advokater. Du kan også vælge selv at stå for det. Det kræver dog, at der er en masse papirarbejde, som du skal lave, og en masse deadlines der skal overholdes. Det kan derfor være nemmere at have nogle andre til at tage sig af det. Særligt i en situation hvor du også er ked af det over, at du lige har mistet en person, der stod dig nær. 

Hviid Advokater har stor erfaring på området. De behandler hver sag professionelt, men har selvfølgelig forståelse for, at det er en svær tid for dig. De ved derfor, at der kan være nogle beslutninger, der kan være svære at tage, og at du måske ikke svarer så hurtigt på mail og telefon, som man ellers ville kunne forvente. Det  er meget forskelligt, hvor meget du skal mødes med din advokat i forbindelse med et boskifte. Det kommer derfor selvfølgelig også til at påvirke prisen. 

Flere Nyheder