Få maden leveret til konfirmationen

04 marts 2020 Heidi Kirkebække
Få maden leveret til konfirmationen

Der er nok at tænke på, når man skal holde konfirmationsfest. Hvem og hvor mange skal inviteres? Hvor skal festen holdes? Hvordan skal bordplanen være, og ikke mindst: Hvad gør man egentlig med mad til konfirmation?

Skal man stå for det hele selv – også tjansen foran gryderne? Skal man holde festen et sted, hvor maden er med? Skal man hyre en kogekone m/k eller måske vælge at bestille mad ud af huset? 

Den sidste løsning kan bruges, uanset om man holder konfirmationsfesten hjemme eller i et selskabslokale, forsamlingshus eller lignende. Man sammensætter og bestiller den menu, man kunne tænke sig at servere for sine gæster, og så skal man ikke bekymre sig mere om festmåltidet. Det bliver bragt ud og er klar til servering, når gæsterne har sat sig til bords.

Traditionelt eller mere uformelt
Med mad ud af huset-løsningen kan man få det stort set, som man vil. Nogle synes, at det er lækkert med buffet, hvor gæsterne kan vælge mellem flere forskellige forretter, hovedretter og desserter, mens andre synes, at det hører sig til med en fastlagt 2- eller 3-retters menu, som serveres ved bordet.

Er man til det lidt mere utraditionelle og måske uformelle, kan tapas også være en løsning. Disse mange små, lækre retter serveres også som buffet, så gæsterne kan vælge selv, gå flere gange og smage på favoritterne mere end én gang.

Uanset om man foretrækker det ene, andet eller tredje, er mad ud af huset en løsning, som passer godt til både få og mange gæster. Maden er klar, når den ankommer, men hvis man synes, at man har brug for hjælp til anretning, kan det også lade sig gøre at få en kok med i købet, som kan stå for at anrette maden smukt, inden den serveres for gæsterne. Så er prikken over i’et også på plads.

Flere Nyheder