Hvor kan du sætte et ventilationsanlæg op?

12 april 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvor kan du sætte et ventilationsanlæg op?

Det skorter faktisk ikke på muligheder for, hvor du kan sætte et ventilationsanlæg op henne.

Man man nemlig sætte disse op i langt de fleste bygningstyper upåagtet af alder og størrelse. Så længe man har mulighed for at tilslutte anlægget, så det kan tændes, så er der næsten uendelige muligheder med, hvor man kan sætte ventilationsanlægget op.

Hovedsageligt sætter man et ventilationsanlæg op for at kunne regulere temperaturen og sørge for et godt indeklima, men dette siger jo ikke så meget om, hvor man kan sætte det op henne.

Men tænk specielt på de områder, arealer og omgivelser hvor mange mennesker måske skal sidde tæt og arbejde længe. Altså en arbejdsplads, hvor flere mennesker arbejder tæt op ad hinanden. Her vil det ikke være nok med at åbne et par vinduer og skabe gennemtræk.

Der er nemlig også kropslugte, lugte fra mad og generelt hørmen ved gammel luft i et lokale, som jævnligt skal udskiftes. Dette er ikke nok at gøre bare efter arbejdstid. Her skal være et godt indeklima i løbet af arbejdspladsen.

Du kan også sætte et ventilationsanlæg op i for eksempel dit sommerhus, så du hurtigt og bekvemt kan få den rette temperatur og indestemning, end ved at du skal hen og tænde radiatorer og vente på, at varmen breder sig. Varmen fra en kamin er måske hyggelig, men her er der fare for kulilteforgiftning, og så er det ikke godt miljøet – samt varmefordelingen er ikke særligt god eller stabil.

Det er meget hurtigere at starte et ventilationsanlæg, der både arbejder effektivt og ofte er til gavn for miljøet, hvis man anskaffer sig et af høj miljøkvalitet.

Også i lokaler, der ofte har tendens til fugtighed eller stor temperaturvekslen grunden manglende isolering eller beliggenhed kan det svare sig stærkt at installere et ventilationsanlæg, så man har større mulighed for at skabe en stabil temperatur.

Flere Nyheder